В Ужгороді – чергова міні-скульптура
Закарпаття

В Ужгороді – чергова міні-скульптура

18 вересня 2017, 22:41
0
0
Сподобалось?
0

На ужгородській Поштовій площі, біля входу до головного відділення Укрпошти, відкрито нову публічну міні-скульптуру "hallom" у формі телефона. Про це повідомив краєзнавець та експерт із туризму Федір Шандор на своїй сторінці у Facebook.

Відкриття приурочили до дня народження Тивадара Пушкаша, винахідника АТС та слова "алло". Його дружина Софія Феттер фон дер Лілі тривалий час жила в Ужгороді, а потім переїхала в Будапешт до Пушкаша.

Як зауважив Шандор у публікації, за словами Едісона, під час тестування телефону Пушкаш був першим, хто вживав слово "алло" (halló), яке походить від угорського слова "hallom", що в перекладі означає "чую". Автором скульптури традиційно виступив відомий скульптор Михайло Колодко. Втілили ідею в металі Степан Руснак і Роман Мурник.

Варто зазначити, що міні-скульптури Ужгорода – популярна туристична атракція. Відшукати їх – справжня забава для мандрівників. Більшість мініатюр зосереджено в центральній частині міста, вздовж набережної обабіч річки Уж. Серед них – іглаївські їжачки, солдат Швейк, виноградне гроно, вузол Кротона, кубік Рубіка, Миколайчик, пароплав "Карпатія", Гаррі Гудіні, Джон Лорд, Вольфганг Амадей Моцарт, художник Глюк й навіть власні статуя Свободи й Ейфелева вежа.

Джерело: Укрінформ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися