Команда із Закарпаття виступила на сепаратистському чемпіонаті світу
Закарпаття

Команда із Закарпаття виступила на сепаратистському чемпіонаті світу

12 червня 2018, 17:12
0
0
Сподобалось?
0

У Лондоні відбувся футбольний турнір серед команд невизнаних державних утворень та національних меншин. Виграли його представники Закарпаття, які виступали під назвою Karpatalja, що з угорської перекладається як Підкарпаття/Закарпаття, з українсько-угорською символікою та контурами Закарпатської області на емблемі.

Про це повідомило Mukachevo.net.

Закарпатці стали переможцями цього турніру, здолавши у серії одинадцятиметрових команду Північного Кіпру та Закарпаття. У цьому ж турнірі взяли участь збірні Абхазії, Тибету, Секейського краю та інші, а у відбіркових матчах навіть команди «ДНР» та «ЛНР»

У заявці команди Karpatalya значаться чимало гравців із Закарпаття, які виступають за угорські клуби, граючи в сусідній країні по угорських паспортах. Мова йде про Шандора Розмана та Шандора Вайду із Виноградова, Юрія Тому, який нещодавно був гравцем «Говерли» (Ужгород) й ФК «Ужгород», та Золтана Бокшо із Мукачівщини.

Організував команду Karpatalya депутат Берегівської райради від Демократичної спілки угорців (УМДС) Тіберій Феєш. Вінже возив цю ж команду на чемпіонат Європи невизнаних країн.

З приводу цього інциденту уже висловився Павло Клімкін, закликавши правоохоронців влаштувати «дружній» прийом учасникам та організаторам поїздки команди Karpatalya на турнір. З цього приводу СБУ уже розпочала перевірку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися