На Закарпатті буде ще один вихідний
Закарпаття

На Закарпатті буде ще один вихідний

11 березня 2019, 10:00
0
2
Сподобалось?
2

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль підписав розпорядження, згідно з яким п'ятниця, 15 березня, коли відзначатиметься 80-та річниця Карпатської України,  буде в області вихідним.

Повідомлення про це було опубліковано 9 березня на офіційному сайті Москаля.

"15 березня 1939 року сойм Карпатської України проголосив державну незалежність і прийняв конституцію, в якій визначив державною мовою українську, державним прапором – синьо-жовтий стяг, гербом – зображення ведмедя з синьо-жовтими смугами і тризубом, а гімн – Ще не вмерла Україна", − зазначив Москаль.

За його словами, ця дата – одна з найважливіших в історії Закарпаття, а тому заслуговує бути вихідним.

 Головам райдержадміністрацій, керівникам підприємств, установ і організацій рекомендовано перенести робочий день з п'ятниці, 15 березня, на суботу, 6 квітня.

Довідково: Карпатська Україна, частина довоєнної Чехословаччини з умовною автономією, проголосила державну незалежність 15 березня 1939 року після того, як чехословацька держава перестала існувати, ліквідована нацистською Німеччиною і її союзниками, зокрема, тодішньою Угорщиною. На той час Угорщина зі згоди Гітлера вже фактично почала окупацію території Закарпаття.

Новопроголошена держава на чолі з президентом Августином Волошиним та столицею в Хусті проіснувала лічені дні, вчинивши збройний опір переважним силам окупантів, і була повністю окупована вже 18 березня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися