Усе тіло дівчинки вкрите кіркою й ранами
Житомирщина

Усе тіло дівчинки вкрите кіркою й ранами

30 червня 2016, 11:11
2
0
Сподобалось?
0

Батьки вважають, що причиною стало щеплення від гепатиту   11-річна Вікторія Васьковська з міста Коростень, що на Житомирщині, захворіла, коли їй виповнилося лише шість місяців. Тіло дівчинки майже миттєво почервоніло, вкрилося кіркою і ранками. В результаті лікування Віка почала втрачати зір. Багато років поспіль батьки намагаються полегшити життя своєї дитини. Однак часто їхні зусилля виявляються марними.   

Шкіра лущиться і кровоточить

Вікторія народилася здоровою красивою дитинкою. У півроку доньці Васьковських зробили планове щеплення від гепатиту, а наступного ранку в неї на тілі з’явився висип. Мама Світлана пригадує, як лікар, ледь глянувши на дитину, сказала: «Це звична реакція на памперс. Приходьте через місяць – зробимо наступну прививку». Однак після другого щеплення стан малечі тільки погіршився. З’явилися нові висипання – вже по всьому тілу, а старі почали лущитися.

– Все тіло доньки вкрите висипом, шкіра шарується і кровоточить... Ми думаємо, що причиною стало щеплення від гепатиту, – долучається до розмови батько дівчинки Олександр.

Прописані десятками медиків препарати не давали результатів, а лікарі щораз ставили новий діагноз: атопічний дерматит, псоріаз, іхтіоз, хронічна вірусна інфекція і т. п. Через «експерименти» з ліками та дієтами Вікторія почала втрачати зір.

– Її знає багато лікарів Києва та Черкас, де ми жили до переїзду до Коростеня, ­– каже пані Світлана. – Але жоден з методів лікування, які призначали медики, не давав результатів.

Дівчинка мріє займатися танцями. Проте хвороба не дає їй такої можливості, бо шкіра стягується й тріскається. Тож декілька разів на день батьки змащують рани спеціальними дорогими кремами.  За місяць такий курс обходиться сім’ї до трьох тисяч гривень. Після всіх поневірянь по лікарнях подружжя Васьковських переконалося, що ефективного лікування в Україні немає. – Ми побували скрізь, де тільки можна. Консультувалися в Київському інституті псоріазу, в Українському шкірно-венерологічному диспансері, в лікарні у Феофанії, у багатьох приватних клініках, за порадою лікарів возили доньку в Крим на грязьові ванни. Фахівці вирішили, що в першу чергу варто зміцнити імунітет Вікторії. Стан дочки трохи покращився, але задовільним його назвати не можна, – розповідає Олександр.

Шукають порятунок у Франції

Декілька років тому в Україні діяла програма, за якою діти зі схожими захворюваннями проходили лікування на Кубі за рахунок держави. Кубинський лікар, який приїжджав в Україну відбирати пацієнтів, оглядав і маленьку Віку.

– Він сказав, що прийняти і вилікувати нашу дитину – справа честі для кубинських фахівців, і вони обов’язково візьмуться за це. Ми оформили закордонний паспорт для дочки, зібрали всі документи. Однак незадовго до від’їзду програму закрили. Виявилося, що в України фінансові борги перед кубинською клінікою, – зітхаючи, розповідає чоловік.

Та батьки не втрачали надії на одужання дитини. У 2012 році Вікторія пройшла курс лікування у французькому місті Авене. Там лікували термальною водою, підібрали спеціальний крем. До того донька не могла спокійно вийти з дому.

Сім’я Васьковських планує знову поїхати на лікування у Францію. Місячний курс там обійдеться в 10 тисяч євро. Закордонні лікарі більше схиляються до того, що у дівчинки складна форма псоріазу. Батьки Вікторії інваліди. Мама – по зору. Під час пологів відбулося відшарування сітківки, через що жінка практично перестала бачити. Олександр у 14 років знайшов снаряд, який вирішив розібрати, в результаті він втратив пальці на обох руках.

– Ми живемо на зарплату чоловіка і дві допомоги по інвалідності. Але хіба можемо сказати своїй дитині, що не будемо її лікувати, тому що у нас немає грошей? ­– схвильовано каже Світлана.

Небайдужих родина Васьковських просить допомогти зібрати кошти на лікування Вікторії. Гроші можна переказувати на картку «ПриватБанку» на ім’я мами хворої дівчинки Гвоздик Світлани Григорівни – 5167 9872 0094 2718. 

Катерина ЛОЗИЦЬКА,

Житомирська область Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • nata
    nata

    У дівчинки набутий іхтіоз. Сім"я категорично відмовляється від основних методик лікування і вимагає лише Францію. Дитині не обстригають волосся, хоч доглядати за ним надзвийчайно складно, бо шкіра лущиться всюди - на голові відпадають цілі клапті! Дитину обмежують у спілкуванні з однолітками! Там з родиною слід працювати психологам!!! Батьки роблять зі шкірою дитини неприпустимі при такій патології маніпуляції. Дівчинці можна багато чим допомогти тут. Але простіше плакатися і просити гроші. Хай Бог простить. В мене дитина теж таку біду має. Ми теж від народження купуємо французькі препарати - креми, молочка, гелі, шампуні, мила... І київські дерматологи, які нас дивилися при народженні і через 15 років АХНУЛИ, що такого можна добитися результату. Дитині треба море і добре в Трускавці чистити печінку та нирки. Ясно, це не курорт АВЕН (той, що у Франції), але і кошти далеко не такі надзвичайні. Але тих батьків не перепреш

    1 липня 2016, 00:07
    Відповісти
  • Соня
    Соня

    Як ви можете робити такі голослівні заяви! Батьки вже змучені тим, що дитина страждає! Говорити, що вони хочуть здерти гроші - це просто бесчесно!

    1 липня 2016, 09:33
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися