Житомирщина

Житомир зустрів кращих судмедекспертів України

30 вересня 2016, 22:33
0
0
Сподобалось?
0

У Житомирі проходив практичний семінар з питань судово-медичної ідентифікації осіб. Експерти обмінювались досвідом, обговорювали непрості питання використання судово-медичної науки в складних польових умовах. До участі у семінарі долучилася представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста - науковці і практики з різних країн світу.

Два роки в Україні триває війна, і весь цей час гинуть люди. Часто буває так, що рідним та близьким нічого не відомо про долю зниклої  у ході військових дій людини. Одночасно з цим знаходиться і безліч тіл, ідентифікувати яких є вкрай складно. Через міни та постійні обстріли тіла інколи так і залишаються на полі бою. І навіть після того, як вони вже зібрані з поля бою, дуже багато зусиль докладається для того, щоб їх ідентифікувати або, принаймні, поховати так, щоб можна було згодом провести ідентифікацію.

Як діяти експертам в таких складних умовах, яким чином налагодити роботу по розшуку, збору інформації та ідентифікації тіл та багато інших актуальних питань, в тому числі і питання належного поводження з останками загиблих людей, висвітлювалось у ході практичного семінару.

Джерело: dzzzy.ga


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися