Лідія та Андрій ІЛЬНИЦЬКІ
Житомирщина

Після загибелі єдиного сина-кіборга батьки народили трійню

21 квітня 2017, 16:38
0
1
Сподобалось?
1

 Вдруге чоловік став татом у 51, жінка мамою – у 48

Родина Ільницьких із Житомира до 2014 року була по-справжньому щасливою. У домі панували любов і взаємоповага. Опорою батьків був 24-річний син Дмитро. Але усе зруйнувала війна. Вона покликала до себе хлопця і не відпустила… Із втратою дитини згорьовані батьки втратили і сенс життя. Але їх підняли над горем новонароджені донечки.

Осколок «Граду» вбив у день народження

Сьогодні Лілія й Андрій Ільницькі знову посміхаються. А два з половиною роки тому, коли в дім привезли труну з тілом сина, здавалося, і їхньому життю кінець. Мати ходила чорна, як її хустина, й за плачем світу Божого не бачила. Батько теж не ховав сльозу.

Син змалку думав про військову службу. Ще б пак! Вікна їхньої квартири виходили просто на плац військової частини. Хлопець спостерігав за кожним кроком воїнів і мріяв, що колись і сам стане одним з них. Одначе доля розпорядилася так, що він вступив у цивільний виш – став студентом Житомирського національного агроекологічного університету. Проте закінчив військову кафедру й отримав звання молодшого лейтенанта.

                                Дмитро ІЛЬНИЦЬКИЙ

Коли на сході України розпочалися військові дії, Дмитро Ільницький зголосився добровольцем на фронт. Він свідомо пішов боронити Батьківщину (був офіцером 95-ї аеромобільної бригади). І тоді материнське серце вперше заплакало. Його огорнула невимовна тривога: а раптом…

Щодня жінка молилася за дитину. Благально складала руки перед іконами вдома та у храмі. Постійно подавала записки «За здоров’я», в які першим вписувала синове ім’я. А в день народження Дмитра ніби заспокоїлась. Особливої тривоги не було, лише сильно боліла голова. Тож прилягла вдень і заснула.

Що привиділося – й не згадає. Пам’я­тає, прокинулася від дзвінка у двері. Відчинила – перед нею стояв посильний з військкомату. «Чому він до нас прийшов?» – перше, що промайнуло в голові. А тоді почула страшну звістку: сина важко поранено у селищі Піски в районі Донецького аеропорту. Тоді кіборгів накрило «Градом» й один зі смертоносних осколків влучив у Дмитра.

Знову матір гаряче молилася, випрошуючи у Бога життя для сина. Проте медики врятувати його не змогли – хлопець помер у лікарні Красноармійська, так і не прийшовши до тями. 29 листопада 2014-го йому виповнилося 24.

Раніше думали, що однієї дитини досить

– Я до останнього не вірила, – розповідає жінка. – Бо ж зранку розмовляла з ним, вітала з днем народження. Все сподівалася: привезуть труну, а там буде хтось інший. Але дива не сталося.

Дмитро у батьків був одинаком. Вони зізнаються: раніше вважали, що для щастя однієї дитини в сім’ї досить. Коли ж втратили сина, зрозуміли, наскільки помилялися. Бо не минало й хвилини, щоб не згадували про нього, не ловили себе на думці, як бракує його теплого погляду, лагідного слова, міцних обіймів. Земля втікала з-під ніг від розуміння, що більше не знатимуть смаку отієї справжньої синівської любові. Батьки відчули, що осиротіли… А потім прийняли непросте для себе рішення – знову стати батьками. Хоча чоловікові вже повернуло за п’ятдесят, мамі ось-ось мало виповнитися 48.

Ця вагітність проходила непросто. Фактично половину терміну жінка лежала на збереженні. Кожен розумів, наскільки їй важливо доносити і народити здорових дітей.

А під серцем билося відразу аж три сердечка. На 34-му тижні вагітності лікарі прийняли рішення оперувати жінку. І за допомогою кесаревого розтину 12 квітня на світ з’явилися Маша, Саша і Даша вагою 1630, 1850 і 1890 грамів. Нині трійнятка перебувають під пильним наглядом лікарів.

– У нас з’явився сенс життя! – в один голос радіють батьки.

Вони вірять, що сестрички кіборга не зі слабких і невдовзі їх усіх разом випишуть додому. А ще упевнені, що це їхній брат Дмитро з небес опікувався мамою під час вагітності, а тепер і дівчатками.

Поки крихітки підростають, влада виділила кошти на придбання просторішого житла для багатодітної родини, що виховала героя. Адже до сьогодні Ільницькі мешкали в однокімнатній квартирі.

Наталія КРАВЧУК, Житомирська область 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися