Біологічна аномалія: під Коростишевом у кар’єрах — медузи!
Житомирщина

Біологічна аномалія: під Коростишевом у кар’єрах — медузи!

14 серпня 2014, 01:03
0
1
Сподобалось?
1

 

На Житомирщині спека спровокувала біологічну аномалію - в кар'єрах з'явилися... медузи. Люди в шоці, адже раніше ці створіння асоціювалися лише з морською водою.

Про незвичайних «жителів» прісноводного кар'єру села Глибочок Коростишівського району повідомляє Житомир.info. Як доказ - викладено і відео. За коментарями журналісти звернулися до інспектора з охорони навколишнього природного середовища сектору екологічного контролю тваринного світу та водних живих ресурсів Державної екологічної інспекції у Житомирській області Юрія Літвіна. Той запевнив: через появу прісноводних медуз боятися людям нічого, принаймні поки. Хоч і підтвердив: таке явище - то біологічна аномалія.

«Подібних повідомлень ми ніколи раніше не отримували. Мушу сказати, що мова йде про прісноводних медуз. Вони невеликі за розміром і не «жаляться». Поява прісноводних медуз у наших водоймах - біологічна аномалія. Із крихітних поліпів вони стають медузами лише за надзвичайно жаркої погоди, коли температура води дуже тепла - від плюс 26 до 33 градусів. Поява цих тваринок у озерах - свідчення загального потепління клімату на планеті. Занести їх до водойми могли люди - з живою рибою, або перелітні птахи - з ікрою. Прісноводні медузи проживають переважно у стоячих і слабо проточних водах. Спеціально їх у водойми ніхто не запускає, отруйних видів у нас немає, тому лякатися нема чого», - переконує Юрій Літвін.

https://www.youtube.com/watch?v=t25BN0i8lLc&feature=youtu.be

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися