Скільки буде отримувати сімейний лікар?
Україна

Скільки буде отримувати сімейний лікар?

12 квітня 2018, 15:59
0
0
Сподобалось?
0

До редакції зателефонувала наша читачка і поцікавилася, чи справді після впровадження медичної реформи лікар буде отримувати до 20 тисяч гривень у місяць. Адже прочитала у «Віснику+К» матеріал «Обираємо сімейного лікаря», де написано, що за одного пацієнта держава платитиме фахівцю 370 гривень у рік, а за дитину від народження і до п’яти років та за дорослих від 65 років – подвійну оплату. Мовляв, не складно підрахувати: якщо за 2000 пацієнтів держава платитиме щонайменше по 370 гривень за кожного у рік, то це 740 тисяч гривень. Ділимо на 12 місяців – виходить, що зарплата лікаря становитиме 61 тисячу у місяць! І зовсім не 20 тисяч, як розповідають на телебаченні.

Як зазначила експерт із сімейної медицини у Волинській області Лідія Кривдік, ці кошти, тобто 61 тисяча гривень у місяць, не йдуть лише на зарплату сімейного лікаря, а в Центр первинної медико-санітарної допомоги, де працює лікар. З цієї суми будуть вираховуватися податки, утримання медперсоналу, комунальні послуги, медичне обладнання, медикаменти, службовий транспорт та інші витрати. І виходить, що сімейний лікар отримуватиме навіть не 20 тисяч гривень, а максимум 10-12 тисяч. Це стосується і сімейних лікарів у селі, бо вони теж працюють в Центрі. Можливо, їм буде легше у роботі, якщо комунальні послуги оплачуватимуть об’єднані територіальні громади.

До речі, якщо ж пацієнт захоче змінити лікаря, то 370 гривень, які платить держава, разом з пацієнтом теж перейдуть до іншого фахівця.

Олена ПАВЛЮК, Волинська область

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися