Супрун прокоментувала стан отруєних дітей у Черкасах
Україна

Супрун прокоментувала стан отруєних дітей у Черкасах

8 травня 2018, 18:00
0
0
Сподобалось?
0

У всіх учнів та вчителів черкаської ЗОШ №8, яким стало погано під час шкільної лінійки, спостерігається інгаляційна токсична реакція. Про це в Facebook повідомила в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, яка відвідала постраждалих у Черкасах дітей разом з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

 «Станом на зараз, за уточненою інформацією, госпіталізовано 50 дітей і 2 дорослих. 11 дітей перебувають у реанімації, усі стабільні. У всіх постраждалих спостерігається інгаляційна токсична реакція», - написала глава МОЗ. Супрун уточнила, що отруєння сталося локально на території школи, де проходила лінійка. За її межами постраждалих немає. Потерпілі діти – різного віку, і постраждали на вулиці, або в приміщенні школи. У даний момент очікуються результати аналізів ґрунту, води та повітря для встановлення причин отруєння.

 Всього на лінійці перебували 424 учні. Симптоми захворювання: нудота, запаморочення, головний біль. Державна служба України з надзвичайних ситуацій зазначила, що з метою визначення причини погіршення стану здоров'я учнів хіміко-радіологічною лабораторією ДСНС на території школи проведені заміри повітря на вміст небезпечних хімічних речовин. За даними рятувальників, перевищення вмісту хімічних речовин понад гранично допустимої концентрації не виявлено. Лабораторією Держпродспоживслужби міста Черкаси взято проби води з системи централізованого водопостачання школи і бутильованої питної води для дослідження на вміст небезпечних речовин. Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь) Кримінального кодексу України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися