Силовики «накрили» величезний український наркокартель
Україна

Силовики «накрили» величезний український наркокартель

3 серпня 2018, 15:23
0
0
Сподобалось?
0

Прокуратура Донеччини та Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції задокументував факт збуту членами наркомафії у Маріуполі майже 300 тонн насіння маку, придатного для виготовлення 4,5 тонн опію ацетильованого. На «чорному ринку» вартість такого наркотику становить понад 360 мільйонів гривень.

Як повідомляється у прес-службі Генпрокуратури, група наркодилерів налагодила постачання маку снодійного із домішками макової соломки під виглядом харчового продукту та збувала його на території 6 областей нібито для кондитерських виробів. Їхню діяльність прикривали працівники поліції. 
За даними слідства, маріупольська злочинна група є частиною більш потужної групи, яка діє на території Донецької, Запорізької, Львівської, Рівненської, Сумської та Черкаської областей. Зібравши достатню доказову базу правоохоронці провели понад 70 санкціонованих обшуків. П’ять основних фігурантів затримано. Вилучено понад 75 тонн насіння опійного маку з домішками макової соломки, 4 мільйони 844 тисяч гривень, майже 99 тисяч доларів США, 475 євро, зброю та набої, автомобілі еліт-класу, на яких пересувались наркоділки, оргтехніку, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи. Крім того, пакет з маковою соломкою виявлено і в одного з викритих у злочинній діяльності співробітників поліції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися