У Києві три храми можуть претендувати на головний незалежної УПЦ
Україна

У Києві три храми можуть претендувати на головний незалежної УПЦ

16 листопада 2018, 15:43
0
0
Сподобалось?
0

Головним храмом автокефальної помісної Української православної церкви після здобуття Томосу може стати Мала (Тепла) Софія, Андріївська церква або Володимирський собор. Таку думку висловив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко в ефірі Радіо НВ, передає УНН.

"У Києві є декілька знакових місць, знакових храмів, кожен з яких може претендувати на статус катедри – чи тимчасово, чи постійно. Софія Київська у нас пам'ятка – там і до тепер практикувались, але тільки знакові, літургійні, урочисті, богослужіння. Може бути і в цьому випадку. Поруч є Тепла Софія (або Мала Софія – колишня трапезна церква Софійського монастиря в Києві – ред.), так звана. Можна там служити на постійній основі, бо там уже є парафія Київського патріархату. Андріївська церква завершує реставраційні роботи, і там також можна правити. Володимирський собор працює, не зменшуючи темпів", - зазначив віце-прем'єр. За його словами, це питання буде вирішувати церковна община. 

Зазначимо, за так званою дорожньою картою до отримання автокефалії Православною церквою в Україні, після відповідного рішення синоду Вселенського патріархату ще має відбутися собор за участю архієреїв Київської патріархії, УАПЦ та Московського патріархату у Києві щодо утворення єдиної помісної УПЦ та обрання предстоятеля, а потім - отримання Томоса про автокефалію як документа.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися