У Луцьку-свято профтехосвіти
Україна

У Луцьку-свято профтехосвіти

30 травня 2018, 13:23
0
0
Сподобалось?
0

На Театральному майдані Луцька зібралися представники понад 20 закладів професійної освіти області, аби продемонструвати досягнення своїх вихованців та педагогів, -повідомляє Волинь Post.
Театральний майдан  заполонили вироби з дерева, лози,  смаколики, квіти із паперу та фетру,  ковані вироби,  свічки,  текстильні вироби. Представники закладів розповідають про діяльність закладів та рекламують свої вироби. На Волині виставка відбувається вже 18 раз.
Голова ОДА Олександр Савченко висловив сподівання, що надалі вони будуть ще масштабнішими і зауважив, що   часто не вистачає навчальної баз - наприклад, дітей навчать на двигунах давно застарілих автомобілів. Тому треба вирішувати ці питання, створювати умови, аби заклади розвивалися та давали ще більше можливостей своїм студентам. Голова Волиньради Ігор Палиця додав, що у зв’зку із прийнятими законами ніхто до кінця не розуміє, як все має відбуватися у галузі. Однак на Волині закривати заклади не дозволять – натомість шукатимуть можливості та сили для фінансування.

Нардеп Ірина Констанкевичвважає, що сьогодні гарна можливість подивитися, чим багата Волинь. Є успішний приклад співпраці з Естонією, який довів, що Волинь на дуже високому рівні, тож тут можна освоювати сучасні технології виробництва. 50 мільйонів євро для профтехеосвіти України виділять із європейських коштів, тому треба робити все, аби частина цих коштів надійшла у наш регіон. У рамках святкувань можна  придбати вироби, які сподобалися. Проведуть також майстер-класи професійного спрямування, виступи учасників художньої самодіяльності та виставка методичних напрацювань педагогічних працівників та технічної творчості учнів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися