У Луцьку запрацював оновлений Центр допомоги учасникам АТО
Україна

У Луцьку запрацював оновлений Центр допомоги учасникам АТО

25 жовтня 2018, 18:55
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку відновлює роботу Центр допомоги учасникам АТО, де бійці зможуть отримати психологічну та фізіологічну реабілітацію. Окрім того, тут постійно чергуватимуть групи швидкого реагування, які виїжджатимуть на екстрені випадки. Урочисте відкриття оновленого закладу відбулося сьогодні, 25 жовтня 2018 року, -повідомляє прес-служба ОДА.

Центр допомоги учасникам АТО у Волинській області відкрили ще у 2015 році. Заснований винятково на волонтерській діяльності, пізніше центр припинив свою роботу через відсутність фінансів та спеціалістів. До голови обласної державної адміністрації звернулися Атовці на чолі з Оленою Звєрєвою та Юрієм Дмитруком з проханням передати приміщення на вулиці Привокзальна, 12 у розпорядження центру.

«Ми маємо розраховувати, що кожен, хто сюди прийде, отримає допомогу. Так, тут працюватимуть волонтери, але будемо думати, як забезпечити тих, хто працюватиме у центрі, заробітною платою, - зазначив керівник  виконавчої  влади в області.

 Олександр Савченко відзначив, що чимала заслуга у відновленні центру –  соціально-відповідального бізнесу, а саме Андрія Разумовського, будівельна фірма якого взяла на себе ремонтні роботи та затрати на сантехніку.

Окрім бізнесу, допомагали й волонтери. Штори шила мама учасника АТО, а бійці облаштували клумбу біля входу. Керуватиме центром психолог Олена Звєрєва. Вона й займатиметься тут реабілітацією.

В центрі є кімната й для групи швидкого реагування, яка перебуватиме у цілодобовій готовності виїхати на допомогу атовцям. Психологічної реабілітації потребують чи не всі бійці, яким довелося побувати на Сході.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися