У Європі зростає попит на лікарські трави з України
Україна

У Європі зростає попит на лікарські трави з України

22 листопада 2018, 18:42
0
0
Сподобалось?
0

Найбільше лікарських трав з України експортується до Польщі, Німеччини і Болгарії. На думку фахівців, надалі попит зі сторони Європи на вітчизняну продукцію лише зростатиме, -пише Головний сайт для агрономів.

За словами Євгенія Шумейка, власника компанії «Добротрав», що  спеціалізується на вирощуванні та заготівлі високоякісної рослинної сировини, найпопулярніші позиції експорту — цвіт  бузини,  липи, лист кропиви, корінь алтею,  лопуха, корінь і трава ехінацеї, корінь і лист кульбаби, ягоди обліпихи, лист берези,  мати-й-мачухи,  подорожника.

Зростаючий попит на лікарські трави пов’язаний з тим, що європейські виробникам поступово відмовляються власноруч вирощувати продукцію, закуповуючи готову сировину в Україні та перепродуючи її іншим країнам.

«Наприклад, Польща та Болгарія, які раніше традиційно самі вирощували і заготовлювали багато лікарських рослин, почали від цього відходити. Відповідно, вони з чистих експортерів перетворюються на імпортерів, в тому числі закуповують продукцію і з України, а вже потім перепродають її клієнтам до Німеччини, США, Японії. За минулий рік Україна експортувала до 4 тис тонн, внутрішній ринок становив  десь 1-1.5 тис тонн», — ділиться фахівець.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися