Участь в організації терористами замаху на Авакова брав старший офіцер Нацгвардії
Україна

Участь в організації терористами замаху на Авакова брав старший офіцер Нацгвардії

31 липня 2014, 19:23
0
0
Сподобалось?
0

Служба безпеки України затримала громадянина України «М», старшого офіцера Національної гвардії України, який своїми злочинними діями сприяв діяльності терористичної групи. Він, під час перебування у червні-липні у зоні проведення АТО у Донецькій області, встановив контакт з керівником розвідувального підрозділу (позивні «Бонаква», «П'ятнадцятий», на даний час перебуває у Донецьку) терористичної групи під керівництвом Ігоря Гіркіна. Також офіцер-зрадник передавав бойовикам інформацію про плани керівництва сил АТО, дані про командирів, місця розташування, чисельність особового складу та озброєння батальйонів «Дніпро» і «Дніпро-2», місця розташування прихованих вогневих позицій ЗС України у Слов'янському районі та блок-постів сил АТО.

Також за інформацією прес-центру СБУ, «М» заздалегідь поінформував бойовиків про прибуття першого липня у зону проведення АТО Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Внаслідок цього бойовики спробували організувати замах на керівника МВС. Також «М» надав бойовикам інформацію про місце дислокації та систему охорони штабу АТО в Ізюмському районі Харківської області та запропонував терористам здійснити збройний напад на штаб.

За попередньою оцінкою Штабу АТЦ при СБ України, передана «М» інформація підпадає під статті 1.1.4., 1.1.5., 1.1.6. та 1.1.7. Зводу відомостей, що становлять державну таємницю. Триває слідство.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися