Україна не впустить патріарха РПЦ Кирила доки не закінчиться війна
Україна

Україна не впустить патріарха РПЦ Кирила доки не закінчиться війна

19 червня 2014, 15:42
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі має відбутися Священний синод Української православної церкви у єдності з Московським патріархатом. На ньому під тиском зовнішніх сил, може бути прийняте рішення про запрошення в Україну Патріарха Московського Кирила.

На цю інформацію одразу ж зреагував директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України

Володимир Юшкевич. Він зробив офіційну заяву, яку розмістив сайт Мінкульту.

«Як керівник органу влади у галузі державно-церковних відносин, хочу повідомити, що згаданий візит у час російської військової агресії, яка здійснюється проти України, є небажаним, провокативним і політично заангажованим.

Запевняю, що Україна у межах законодавства та законності, зробить усе, щоб цей приїзд не був здійснений на будь яку територію нашої держави, включно з тимчасово окупованою. На мій погляд, такий візит глави Російської православної церкви може породити лише хвилю міжконфесійного протистояння, а тому можливий лише після припинення агресії Росії та повернення всіх нею загарбаних українських територій.

При цьому інформую, що Україна не дозволить політикам втручатися у внутрішнє життя Церков і релігійних організацій та надалі неухильно дбатиме про гарантування прав і свобод громадян, зокрема, й щодо свободи совісті та віросповідання.   

Принагідно хочу побажати членам Священного синоду Української православної церкви плідної роботи та зважених і відповідальних рішень, які підуть на користь Церкви та незалежної і цілісної України у цей непростий для українського народу час», - йдеться у заяві.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися