Українські лісівники  запозичували досвід боротьби із шкідниками в Австрії
Україна

Українські лісівники запозичували досвід боротьби із шкідниками в Австрії

21 червня 2018, 13:30
0
0
Сподобалось?
0

Власник лісової ділянки в Австрії  зобов’язаний вчасно проводити заходи боротьби з хворобами та шкідниками. Якщо він цього не зробить, то влада  зобов’яже зробити, використовуючи при цьому законодавчі норми. Тому пошкоджена деревина, при перших ознаках, одразу прибирається з лісу і вивозиться у першу чергу. Цей досвід австрійських лісівників вартий уваги, -вважає Володимир Бондар- керівник делегації Держлісагентства України,  яка цими днями побувала в  Австрії,- пише прес –служба ВОУЛМГ.

Перебуваючи безпосередньо в лісових масивах Австрії, лісівники  обговорили питання застосування поступових та вибіркових методів заготівлі деревини.

За словами австрійських лісівників, в Австрії власник лісу має право без погоджень проводити суцільні рубки на ділянці до 0,5 га, рубка на ділянці 0,5-2 га потребує відповідного дозволу.

Заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар підкреслив, що досвід Австрії у веденні лісового господарства дуже важливий для України.

«Неможливо повністю скопіювати систему ведення лісового господарства окремої зарубіжної країни. Україна унікальна тим, що у нас різні умови для вирощування лісів. І тому нам необхідно адаптувати різні системи. Наприклад, досвід Австрії у системі заготівлі деревини, боротьби зі шкідниками лісу досить цікавий для вивчення та впровадження», – зазначив Володимир Бондар.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися