Українські військові взяли висоту, з якої терористи уже кілька місяців несли смерть
Україна

Українські військові взяли висоту, з якої терористи уже кілька місяців несли смерть

28 липня 2014, 14:24
0
0
Сподобалось?
0

Підрозділи Збройних Сил України взяли під контроль Савур-могилу - доповів Президенту України начальник Генерального штабу - Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Віктор Муженко.

Савур-Могила є стратегічною висотою на кордоні Луганської, Донецької та Ростовської області Росії, з якої терористи обстрілювали українських військових та ряд населених пунктів, зокрема, Маринівку. Внаслідок цих обстрілів загинуло чимало силовиків, багато отримали поранення, про це повідомили у Міноборони.

Савур-Могила по суті є укріп-районом. В у часи Другої світової під час штурму цієї висоти німецькі війська втратили тут чимало танків. Савур-Могила була взята спеціальним штурмовим загоном. Проросійські терористи використали залишки укріп-району. Вони зміцнили оборонні споруди.

Захопленню стратегічної висоти передував марш-кидок українських військ, піцд час якого було звільнено Дебальцеве, також війська увійшли та розпочали зачистку у Шахтарську, Торезі й Лутугіному, що у передмісті Луганська. Тривають бої за звільнення Первомайська і Сніжного.  Підрозділи Збройних сил та Національної гвардії закріпилися на околицях Горлівки та готуються до її звільнення, інформує прес-центр АТО.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися