Українці розробили перший у світі автобус-позашляховик
Україна

Українці розробили перший у світі автобус-позашляховик

16 серпня 2018, 10:59
0
0
Сподобалось?
0

Українська компанія Pulsar Expo створила перший і поки єдиний у світі автобус-позашляховик Torsus Praetorian. Оскільки в Європейському Союзі, де автобус завершує сертифікацію, немає такої категорії європейському органу сертифікації довелося подати до Єврокомісії запит на її відкриття.

Про це пише «За лаштунками».

Зараз Pulsar Expo перебуває на стадії переведення автобуса в дрібносерійне виробництво. Уже зібрано вісім машин, ще 17 — у процесі складання. Паралельно компанія веде переговори з представниками автозаводів США, Туреччини та України про запуск серійного виробництва.

Компанію Pulsar Expo у 2014 році заснувало українське подружжя Вахтанг Джукашвілі та Юлія Хомич. Фірма займається поставками спеціальних автомобілів у рамках міжнародної технічної допомоги через США та структури ООН. Вони регулярно проводять тендери на поставку технічної допомоги в різні країни. Pulsar Expo бере участь у них участь і перемагає. За підсумками 2016-2017 років компанія уклала контрактів на загальну суму понад 20 мільйонів доларів.

Крім державного сектору, українці контактують з компаніями з видобутку нафти і газу. Там популярні вахтові автобуси, зроблені на базі вантажівок. Вони жахливої якості, але альтернативи нема.

Автобус-позашляховик створений з чистого аркуша: подружжя замовило закордонному дизайнеру розробку ескізу. Машину збирають з готових компонентів. Усі вузли зроблені на заводах країн ЄС і США. Більшість агрегатів – двигун, шасі, коробка передач, гальма – виробництва MAN. Кузов виконаний з композитних матеріалів.

Зараз інженери Pulsar Expo збирають автобуси в столиці Словаччини Братиславі. Приблизна стартова ціна базової версії автобуса – 100 тисяч доларів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися