Українці зможуть отримати кредити на модернізацію та утеплення будинків
Україна

Українці зможуть отримати кредити на модернізацію та утеплення будинків

9 січня 2019, 10:10
0
1
Сподобалось?
1

Кредити на модернізацію та утеплення для ОСББ через півтора місяці буде надавати Фонд енергоефективності України. Жителі ж висоток, які не створили об'єднання, але не задоволені роботою комунальників зможуть відмовитися від ЖЕКів і найняти професійного керівника. Про це пише Сьогодні.
«Жителі 15% багатоповерхівок створили ОСББ. А це понад 33 тисяч будинків. Саме з ними вже з березня готовий співпрацювати Фонд енергоефективності, на рахунках якого знаходяться 4,5 млрд гривень на модернізацію і утеплення житла», каже міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

 Також ЄС виділить Україні 54 мільйони доларів на Фонд енергоефективності.

"Будинок може пройти аудит по інженерних конструкціях, енергії по високовольтних електромережах і чітко отримати рекомендації, що потрібно робити, щоб доцільно використовувати кошти, які дає Фонд енергоефективності та держава і самі жителі", - зазначає Зубко.

Якщо мешканці не наймуть керуючого, не створять ОСББ, будинок буде автоматично підкорятися муніципальному ЖЕКу, де і вирішуватимуть за людей, хто і за скільки буде надавати послуги.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися