Унікальна бібліотека ім. Джона Маккейна прибула до Дніпра
Україна

Унікальна бібліотека ім. Джона Маккейна прибула до Дніпра

19 квітня 2019, 18:42
0
0
Сподобалось?
0

До Дніпра прибула унікальна бібліотека ім. Джона Маккейна, подарована місту українською діаспорою міста Рочестер та Українською православною церквою у Сполучених Штатах Америки. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на сторінку у Facebook Дніпровського міського голови Бориса Філатова.

 «Щоб втілити цей проект, нам довелося завоювати неабияку довіру. Тепер він на фінішній прямій», -написав Філатов.

 За його словами, бібліотечний фонд -це тисячі рідкісних і надзвичайно цінних екземплярів, зокрема, й автентичні примірники букіністичної літератури видавництв Німеччини, Бразилії, Аргентини, США та Канади. Філатов уточнив, що таких книг Україна ще не бачила.

За словами міського голови, також йдеться про підшивки преси, у матеріалах яких розповідається про історичні події в Україні. «Є видання, які друкувалися до і після революції минулого століття, збірки спогадів очевидців, рідкісні світлини, платівки, рукописи, розшифровані записи радіопередач та навіть продуктові книжки українців, які перебували в таборах для переміщених осіб. Також є екземпляри, що переповідають історію Української повстанської армії», - повідомив він.

 Філатов повідомляє, що , незабаром закінчиться ремонт приміщення, де буде розташована бібліотека ім. Маккейна. Відкриття заплановане на День міста (припадає на вересень – УНІАН).

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися