В «Айдарі» розповіли, в яку ціну заплатив ворог за смерть чотирьох українців
Україна

В «Айдарі» розповіли, в яку ціну заплатив ворог за смерть чотирьох українців

24 серпня 2018, 17:01
0
0
Сподобалось?
0

Як ми повідомляли, вчора на Бахмутській трасі відбувся потужний бій із ворогом, який намагався захопити позиції українських військових. Бійці 24 ОШБР «Айдар» та 53 ОМБР відбили напад. Четверо айдарівців загинули, ще семеро отримали поранення. В 24 окремому штурмовому батальйоні розповіли подробиці бойового зіткнення.

О п’ятій годині п’ятдесят хвилин ранку противник здійснив спробу захоплення позицій смуги забезпечення, яка була утворена силами батальйону по передньому краю, що проходить по Бахмутський трасі. «Про наміри противника здійснити штурм наших позицій ми були попереджені завчасно від нашої розвідки. В ніч артилерія батальйону та артилерійські засоби старшого начальника зайняли вогневі позиції, та були наведені на цілі противника. Готовність до відкриття вогню складала 1-2 хвилини. Мої резерви та резерви старшого начальника вночі зайняли вихідні райони. Підрозділи на передньому краю були посилені в 4-5 рази, додатково були виділені СПГ, АГС-17, кулемети ДШК та ПКМ, був виділений додатковий запас боєприпасів», - розповів командир батальйону «Айдар» О. Яковенко.

Близько шостої години ранку, противник розпочав вогневий наліт. Українські військові взялися придушувати артилерійські засоби противника. Застосувавши дими, ворог силами до посиленої мотострілецької роти із розвідувальним взводом фронтом до кілометра почав наступ зі східної околиці Жолобка у напрямку Сентянівка-Кримське. Українська артилерія та стрілецькі підрозділи «Айдару», що оборонялися на передньому краї, зупинили ворога на рубежі вздовж Бахмутської траси. Резерв противника – до посиленого мотострілецького взводу – намагався обійти підрозділи, що оборонялися на правому фланзі. Командир «Айдару» застосував резерв, який зупинив противника на цьому напрямку.

«Бій тривав близько чотирьох годин. Не досягнувши своєї мети, противник відійшов. Відступаючи оскаженіло вів вогонь вздовж всієї смуги оборони батальйону, намагаючись зруйнувати створенні нами оборонні позиції вздовж Бахмутської траси», – зазначив командир «Айдару». 
Нажаль батальйон поніс втрати. Четверо айдарівців загинули – старший солдат Марьян Найда, солдат Тарас Проценко, старший солдат Михайло Щербанюк та старший солдат Андрій Чирва, ще семеро отримали поранення. Проивник не захопив жодної позиції українських підрозділів, натомість поніс втрати – вісім бойовиків ліквідовано та одинадцять поранено.

На місці тривалого запеклого зіткнення з російськими окупантами поблизу Бахмутської траси, де противник зазнав значних втрат, переможці бою з 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» найшли чимало доказів російської воєнної присутності в Україні. Це радянська зброя, за номерами якої можна з легкістю встановити її походження й те, що вона ніколи не знаходилася на українських складах, а ще предмети амуніції та спорядження російського виробництва останніх років. Також є відео, на якому видно, як окупанти збирають та вивозять на чотирьох машинах своїх «200» та «300».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися