В Україні планують трансформувати будинки дитини
Україна

В Україні планують трансформувати будинки дитини

15 червня 2018, 15:10
0
0
Сподобалось?
0

До 2023 року замість  дитячих будинків будуть організовані паліативно-реабілітаційні центри.  

МОЗ оприлюднив два документи щодо змін до перебування дітей у будинках дитини, щоби обговорити з громадою можливі шляхи поліпшення ситуації. У жодному разі не йдеться про закриття цих закладів. Разом з іншими міністерствами МОЗ України працює над створенням умов, щоб діти росли у сім’ях, а потреба у будинках дитини зникла до 2020 року, -повідомляє  сайт МОЗ.

 В Україні працює 751 заклад інституційного догляду та виховання дітей. З понад ста тисяч дітей, які перебувають у таких закладах, тільки 8% мають статус дітей-сиріт.

Діти мають рости у сім’ях – це ключовий аспект трансформації системи, над яким працює МОЗ України разом іншими відомствами, а якщо такої можливості немає, то в умовах, наближених до сімейних.

 До 2020 року будинки дитини будуть працювати у звичному режимі, а паралельно проводитиметься необхідна підготовка, щоби усіх дітей, від яких відмовилися батьки, влаштувати у сім’ї. Діти зможуть жити у будинках дитини до 2023 року. До того часу на місці дитячих будинків будуть організовані паліативно-реабілітаційні центри. Ці центри надаватимуть допомогу усім дітям, незалежно від їхнього соціального статусу та віку, -йдеться у повідомленні.

Наразі держава надає паліативну допомогу дітям на рівні відділень лікарень. Цього ресурсу недостатньо, адже за даними Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), паліативної допомоги в Україні потребують до 70 тис дітей. У новостворених центрах допомогу надаватимуть дітям в обов’язковій присутності батьків або людей, які їх замінюють, тобто на інтернати ці заклади не перетворяться, додали у МОЗ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися