В Україні розробили унікальну технологію вирощування часнику
Україна

В Україні розробили унікальну технологію вирощування часнику

13 травня 2019, 18:42
0
0
Сподобалось?
0

Україна стала першою в світі країною, де розробили технологію промислового вирощування посадкового матеріалу часнику нового типу. Про це пише Куркуль з посиланням на  SEEDS .

Світова наука давно веде роботу над виведенням «справжнього насіння», або гібриду, щоб допомогти виробникам вдосконалити та здешевити технологію, яка ,до речі, незмінна близько 6 тис. років.

Ця технологія може стати початком переходу від класичної зубкової висадки часнику, на висадку «соло», знаної в народі як «однозубка». Донедавна такого посадкового матеріалу на ринку України та за кордоном було дуже мало і коштував він дорого. Однак завдяки новій технології все кардинально змінюється.

«Останні 5 років вели серйозні експерименти в полях на значних площах. Вибудовували власну технологію, але ж у даному випадку робота йшла над створенням завершеної технології — посівні машини, засоби та знаряддя обробітку, збиральна техніка і так далі», — розповів керівник групи компаній «Best Garlic» Михайло Сорока.

Він зауважив, що лише цього року отримали бажаний результат — Україна перша в світі розпочне застосовувати нову технологію, новий вид посадкового матеріалу в такому архаїчному напрямку, як часниківництво.

 «Для впровадження цієї технології, ми як регіон, маємо великі стратегічні переваги: географія, наявність в країні хороших стрілкуючих сортів, а відтак і самого насіння, з якого подалі можна виростити «соло». «Однозубка» і є тією цеглиною, з якої можна створити конкурентноздатну галузь на світовому ринку», — додав Михайло Сорока.

Продають «соло» і в Україні, й інших країнах світу. Наразі у виробництві 120 га. Для ринку України, планують забезпечити мінімум 500 т посадкового матеріалу, все інше — за кордон.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися