В Україні тимчасово заборонили популярне знеболювальне
Україна

В Україні тимчасово заборонили популярне знеболювальне

24 червня 2018, 15:22
0
0
Сподобалось?
0

Держлікслужба України тимчасово заборонила популярний медикамент-спазмолітик "Комбіспазм" індійського виробництва. Про це свідчить розпорядження від 23 червня, опубліковане на сайті відомства, - пише ТСН. 

"Тимчасово забороняю реалізацію та застосування лікарського засобу "Комбіспазм", серії EPD18001A1 виробництва "Евертоджен Лайф Саенсиз Лімітед", Індія, до окремого рішення", – йдеться в розпорядженні.

Відповідний документ був підписаний головним державним інспектором України з контролю якості лікарських засобів Наталією Гудзь.

"Суб'єктам господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, невідкладно після одержання цього розпорядження перевірити наявність лікарського засобу", - йдеться у документі.

Водночас там зазначається, що у разі виявленні зразків цього лікарського засобу, потрібно вжити заходів щодо вилучення його з обігу шляхом вміщення в карантин. Невиконання цього розпорядження передбачає відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Зазначимо, Державна служба з лікарських зacoбів та контролю за наркотиками вже заборонила до використання на території України низку відомих лікарських препаратів. Серед причин заборон - летальні випадки після прийому засобів, невідповідність складу або контрабанда. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися