В Україні вступив у дію закон про парковку
Україна

В Україні вступив у дію закон про парковку

27 вересня 2018, 11:21
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 27 вересня, вступає в дію Закон України “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів”. Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради України.

Закон було прийнято ще 21 грудня 2017 року. Ним  передбачається надання повноважень патрульній поліції евакуйовувати автомобілі, які перешкоджають руху транспорту. У законі зазначено, що евакуація може бути здійснена у випадку, якщо авто розташоване: на проїжджій частині в 2 і більше рядів; на залізничних переїздах; на трамвайних коліях; на естакаді; на мосту; шляхопроводі або під ним; в тунелі; на пішохідному переході або ближче 10 м від нього з обох боків; на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на ній пішохідного переходу; ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів; ближче 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

У документі також зазначено, що ситуація та обставини, які є підставою для затримання автомобіля повинні бути зафіксовані, тобто зняті на камеру або відфотографовані та занесені до спеціального протоколу. Інформація про евакуацію повинна відразу ж передаватися на мобільний номер і електронну пошту власника автомобіля.

У законі зазначено, що порушення правил паркування транспортних засобів, в тому числі несплата вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування, тягне за собою накладення штрафу в 20-кратному розмірі від вартості 1 години послуги з користування паркування.

Паркування на місцях, призначених для безоплатного паркування транспортних засобів, особами, які не мають відповідних пільг, тягне за собою накладення штрафу в 30-кратному розмірі від вартості 1 години послуги з користування парковкою.

Інспекторам з паркування забороняється приймати готівкові кошти в якості плати за послуги паркування.

Мінімальна сума вартості послуг з евакуації становить  864 гривні з ПДВ без урахування суми накладеного штрафу за порушення ПДР.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися