Юнак, який влаштував побоїще у Керчі, у дитинстві душив котів мотузками
Україна

Юнак, який влаштував побоїще у Керчі, у дитинстві душив котів мотузками

18 жовтня 2018, 18:14
0
0
Сподобалось?
0

Учора у Керчі 18-річний студент Владислав Росляков влаштував масове вбивство у політехнічному коледжі, в якому навчався на четвертому курсі. Він спершу підірвав вибуховий пристрій а потім влаштував стрілянину. Загинули 20 людей, у тому числі 11 неповнолітніх студентів коледжу та п’ятеро працівників закладу. Ще 50 людей отримали поранення, з них 10 перебувають у лікарнях у важкому стані. Сам Росляков застрелився у бібліотеці навчального закладу.

Хоча налякані свідки говорили про напад групи людей, та стрільбу з автоматів, найімовірніше в людях таким чином зіграв страх. Камери відеоспостереження зафіксували тільки одного Рослякова, який мав при собі рушницю. Перед самогубством він не залишив ніяких передсмертних послань. У його сумці найшли ще один вибуховий пристрій та вибухові пакети різних розмірів. Відомо, що дозвіл на мисливську рушницю хлопець отримав кілька місяців тому.  На початку жовтня він придбав 150 патронів 12-го калібру.

https://www.youtube.com/watch?v=cLSntzcTPqA

Як розповіли журналістам одногрупники, Владислава Рослякова, він часом проговорювався, що ненавидть усіх людей, хто навчається у коледжі й хотів би їх перестріляти. Також він захоплювався історіями маніяків. На атаку його, найімовірніше «надихнув» масовий розстріл у школі «Колумбайн» у США у 1999 році. Тоді загинули 13 осіб і десятки отримали поранення. Двоє нападників намагалися підірвати бомби в їдальні, але вибухівка не спрацювала. Після того двоє хлопців влаштували стрілянину, а потім наклали на себе руки в шкільній бібліотеці. Росляков копіював дії одного зі стрілків – Еріка Харріса. Так керченський стрілок обрав схожий спосіб розправи зі своїми жертвами і та спосіб накласти на себе руки – пострілом у підборіддя. Росляков перед стрільбою переодягнувся. У коледжі він увійшов в одному одязі, а коли почав стріляти – був вже в білій футболці, чорних штанях і високих черевиках. Схожий одяг був на Еріку Харрісі.

Владислав Росляков навчався у коледжі на бюджетній основі, вивчав монтаж, наладку, а також експлуатацію електрообладнання промислових і цивільних будівель. Викладачі розповіли, що цей студент нічим не виділявся, був тихонею, вчився на трійки, отримував стипендію, був ввічливим і не виявляв агресії. Водночас дуже замкнутим, майже ні з ким не спілкувався і давно пішов із соцмереж. Сім’ю Владислава відносили до неблагополучних. Батьки давно розлучилися. Мама із сином пішли від батька і жили на орендованій квартирі. Галина Рослякова працює санітаркою в онкологічному диспансері Керчі. Туди – в тому числі – відправляли жертв атаки на коледж. Жінка була на робочому місці і саме допомагала одному з потерпілих, коли у мед заклад по неї приїхала поліція. Рослякова не здогадувалася, що розправу над людьми у коледжі вчинив саме її син.

Кримські журналісти поспілкувалися з колишніми сусідами Владислава Рослякова. Вони розповіли, що навіть у маленькому віці Влад був дуже жорстоким. Хлопчик ловив котів і душив їх мотузками.

Подруга Рослякова розповіла, що хлопець жалівся, мовляв часто свариться з оточуючими. Він розповідав, що втратив довіру до людей, коли його одногрупники почали принижувати його за те, що він не такий, як усі. Росляков говорив дівчині, що через це не хоче жити, але прагне помсти за ці знущання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися