За «Зоряною абеткою»  вивчатимуть мову жестів  школярі України
Україна

За «Зоряною абеткою» вивчатимуть мову жестів школярі України

28 вересня 2018, 19:20
0
1
Сподобалось?
1

Понад 16 тисяч українських шкіл отримають "Зоряну Абетку" для вивчення учнями  жестової мови. Меморандум про співпрацю підписали міністр освіти і науки України Лілія Гриневич і засновник громадської організації "Відчуй" Андрій Пишний, -повідомляє МОН.

"Один з наших пріоритетів сьогодні – інклюзивна освіта. І для нас дуже важливо, щоб звичайні діти і діти, які мають додаткові потреби, могли б краще розуміти один одного. Завдяки організації "Відчуй", всім зіркам, які брали участь в роботі над "Зоряною Абеткою", цей плакат буде в кожному навчальному закладі України", – зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

У зоряному проекті, мета якого – популяризація вивчення жестової мови в нашій країні, взяли участь 33 відомих українця, серед яких Віра Брежнєва, Маша Єфросиніна, Дмитро Монатік, Onuka, Катя Осадча, Ольга Фреймут, Юрій Горбунов, Андрій Хливнюк, Олександр Шовковський та інші. Учасники фотопроекту показали всі букви жестової мови, на якій у нашій країні говорять більше 223 000 українців.

"Абетка жестової мови створена для людей з ідеальним слухом. Вона створена, щоб навчити їх бути чуйними. Вона повинна з'явитися в кожній школі, щоб стати для наших дітей уроком інклюзії на шляху до толерантного суспільства. Водночас наш проект допомагає зробити так, щоб люди з вадами слуху стали сміливішими, щоб вони перестали соромитися своєї хвороби", – зазначив Андрій Пишний.

Загалом Меморандум передбачає значно ширшу співпрацю між ГО «Відчуй» та МОН. Зокрема, також у документі прописана співпраця в межах проекту «Коли тиша заговорила», що направлений на розвиток толерантності та популяризацію інклюзії серед педпрацівників та учнів шкіл.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися