Залу пам'яті захисників України відкрили у Києві
Україна

Залу пам'яті захисників України відкрили у Києві

15 жовтня 2018, 13:03
0
0
Сподобалось?
0

У Києві відкрили Залу пам'яті захисників України. Вона розташована на території Міністерства оборони України, пише ВВС.

Присутні  поклали  квіти до пам'ятника на знак вшанування полеглих українських воїнів, а також  ударили в пам'ятний дзвін за загиблими на Донбасі українськими військовослужбовцями. Першим у дзвін ударив батько загиблого 2014 року українського військового Михайла Рибака.

"Сьогодні ми з вами започатковуємо новий ритуал: поминання українських героїв. Героїв, які віддали життя для того, щоб жив український народ. І не випадково, що ця традиція розпочинається на свято Покрови Святої Богородиці, на День захисників України", - заявив Президент України Петро Порошенко.

Меморіальна  зала- унікальна. Вона має округлу форму без кутів та два виходи. Прикрашена вітражем у формі знака Збройних Сил України. Там же розміщено Книгу пам'яті, у яку вписано імена українських військових, які загинули на Сході України.

На стінах Зали пам`яті вміщено 2532 таблички з прізвищами військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули впродовж 1992 - 2018 років.

Біля споруди Зали пам'яті облаштовано церемоніальний майданчик із Дзвоном пам'яті та Стеллою, у якій вмонтовано осколки снарядів. Поминальний ритуал там будуть здійснювати кожного дня.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися