Світ

Вербувальник російських бойовиків в інтерв’ю зізнався, що озброєних хлопців на Донбас відправляє у гумконвоях

25 грудня 2014, 15:34
1
0
Сподобалось?
0

 

Глава фонду свердловських ветеранів спецназу Володимир Єфімов зізнався, що вербує і відправляє на Донбас російських найманців в гуманітарних конвоях. Про це він розповів в інтерв'ю російському виданню Єкатеринбург online, пише «Високий Замок».

За його словами, відправкою найманців в Україні він зайнявся «після Майдану, ще до приєднання Криму». «Мені тоді ветерани самі подзвонили: «Що там діється ?! Поїхали, треба наводити порядок!» Я взяв час все зважити. А вони не стерпіли і зірвалися, на свій страх і ризик. Є гарна приказка - якщо бардаку неможливо запобігти, то його треба очолити. Після цього я почав готувати першу групу в Крим», - розповів Єфімов.

«Першопрохідцями були хлопці з Ханти-Мансійська - ветерани спецназу, козаки. Вони самі підготували вахтовий ГАЗ-66, три джипи на дутих колесах і екіпірувалися. Все зробили на свої гроші. Забрали мене і поїхали ... Коли дісталися до Керчі, я все організував - передав хлопців відповідальним хлопцям, які прив'язали їх до бази, і в результаті вони стали "ввічливими людьми», - сказав він.

Раніше Росія і кримська псевдовлада заявляла, що це кримчани.

«Коли Крим уже став Росією, повернулися назад. З того моменту я серйозно став займатися відправкою добровольців в Україну, у тому числі в Луганськ і Донецьк», - зізнався Єфімов.

За його словами, добровольці пишуть йому заяву: «Прошу надати підтримку в напрямку мене для надання допомоги народу Новоросії, що бореться».

«Разом із заявою людина заповнює анкету з даними - хто він, звідки, де служив, який бойовий досвід ... Після розгляду заявки проводимо співбесіду. Якщо людина нам підходить, я включаю його до складу групи на відправку. Всім таким людям видаємо «путівку добровольця». Саме добровольця, а не ополченця. Це офіційний папір з печаткою фонду, щоб нам не прив'язали потім найманство», - сказав він.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Владлен
    Владлен

    Непонятно, а че он хочет - обычный вербовочный пункт наемников, а ио что в рашке - это политика государства, убийцы оптом, Москва в теме и в доле

    25 грудня 2014, 15:53
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися