Світ

За шпигунство заарештовано священика Московського патріархату

11 лютого 2015, 13:37
0
0
Сподобалось?
0

У державній зраді та шпигунстві звинувачують співробітника Московського патріархату Російської православної церкви Євгена Петріна. Підозрюють, він передавав секретну інформацію зарубіжним спецслужбам, пише «Високий Замок» з посиланням на «Коммерсантъ».

За даними видання, Євген Петрін перебуває під арештом за звинуваченням у держзраді з червня 2014 року, проте про його справу стало відомо ЗМІ лише сьогодні, коли Лефортовський суд Москви продовжив термін утримання під вартою до квітня. Як повідомив «Коммерсанту» член Громадської наглядової комісії (ГНК) Єва Меркачова, правозахисники вперше побачили Петрина минулого тижня.

Сам Петрін заявив правозахисникам, що є капітаном ФСБ, чиїм службовим завданням була робота в РПЦ «під прикриттям». Справа Петріна засекречена, і деталі її невідомі, проте за словами правозахисників, «вона пов'язана з Україною». Членам ГНК Петрін також розповів, що його неприємності почалися якраз після якогось літнього відрядження до України.

У червні 2014 року Петріна заарештували, слідство ведеться за двома статтями – «Державна зрада» і «Шпигунство». Подробиці висунутих звинувачень поки що не відомі, але у справі фігурують зізнання, хоча за словами Меркачової, Петрін вже заявив, що їх вибили з нього "під тортурами".
Водночас брат звинуваченого у держзраді Євгена Петріна повідомив «Коммерсанту», що його брат розкрив в ВЗЦЗ «агентурну мережу, яка працювала на розкол Російської та Української церков», але під час свого розслідування сам потрапив під статтю.
Офіційно у Московському патріархаті поки що не коментують історію з арештом Євгена Петріна, проте джерело в РПЦ підтвердило виданню, що «така людина у них якийсь час працювала, але певний час тому звільнилася».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися