Росіянину привселюдно відріжуть голову й пришиють до... чужого мертвого тіла!
Світ

Росіянину привселюдно відріжуть голову й пришиють до... чужого мертвого тіла!

26 квітня 2015, 22:46
0
0
Сподобалось?
0

Унікальну операцію анонсував італійський нейрохірург Серджіо Канаверо. Він впевнений, що зможе вдало «пришити» голову живої людини до тіла мертвої. Операцію призначено на 2017 рік. Пацієнта, бажаючого піддатися на такий безпрецедентний експеримент, вже знайшли. Ним став росіянин. У результаті прикутий до інвалідного візка чоловік отримає не лише нові кінцівки, а й увесь новий тулуб – із серцем, печінкою, легенями, спинним мозком, геніталіями та іншими життєво важливими органами! Про це пише «Високий Замок».
Росіянину Валерію Спиридонову — 30 років. Пересуватися в інвалідному візку почав у віці одного року. Чоловік з народження хворіє на спинальну аміотрофію Вердинга-Гофмана. Це — спадкове захворювання мотонейронів спинного мозку. Ефективного лікування наразі не розроблено. Живуть такі хворі у середньому 20 років. Валерію вдалося прожити на десять довше. Але він розуміє, що час – не на його боці, тому й погодився, аби його голову відтяли від хворого тіла і «пришили» до здорового. 
Чоловік заробляє на життя програмуванням і графічним дизайном. Доглядає його мама. «Хтось мусить бути першим, – каже Валерій. – Впевнений, першому космонавту також було страшно». 
Російська православна церква вже відреагувала на цю новину. «У ході операції душа Валерія змішається з душею іншої людини», – заявили священнослужителі.
Операція запланована на 2017 рік. Триватиме 36 годин. У ній візьмуть участь 150 досвідчених лікарів. Трансплантація обійдеться у 13 млн.$ – гроші Канаверо планує попросити у багатіїв, наприклад, у Білла Гейтса чи Марка Цукерберга. Донором стане чоловік, мозок якого помер, але тіло ще живе (ймовірно, жертва ДТП). Пацієнта і донора на час трансплантації занурять у холод. Найважчим завданням для нейрохірургів буде з’єднати нервові волокна. 
Хірург впевнений, що за подібними операціями майбутнє. Їх проводитимуть у випадках травм тіла, не сумісних з життям, запущених онкологічних хворобах (якщо не буде метастазів у головний мозок), вроджених дефектах тіла, що становитимуть загрозу для життя, тим, хто надумає змінити стать, і навіть старим людям, які захочуть повернути втрачену молодість.

«Нічого нового Канаверо не вигадав. 60 років тому радянський вчений (його вважають засновником світової трансплантології) Володимир Деміхов пересадив 20 собакам... по додатковій голові — і вони прижилися! Технічно це набагато важче завдання, ніж відрізати голову одній собаці і пришити її до тіла іншої, – прокоментував д.м.н., заслужений лікар України, керівник відділу трансплантації та хірургії печінки, заступник директора з наукової роботи в трансплантології Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова Олег Котенко.

Так з’явилися двоголові створіння. Одне із них прожило цілий місяць.

У випадку з Валерієм Спиридоновим зберігається висока ймовірність летального фіналу, кажуть вчені.  І навіть якщо лікарям вдасться зробити так, щоб пацієнт отямився від наркозу і жив (принаймні якийсь час), то є сумнів, що він зможе керувати новим тілом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися