Президент США Барак Обама дозволив американським кредиторам стягувати борги з російських компаній
Світ

Президент США Барак Обама дозволив американським кредиторам стягувати борги з російських компаній

28 травня 2015, 12:10
0
0
Сподобалось?
0

Після розвалу СРСР правонаступником стала Росія. Разом з активами Росія забрала і борги. Приватні кредитори почали подавати позови на Росію в суди США, що загрожувало зривом демілітаризації Російської Федерації. Зокрема, Російська Федерація продавала в США уран з ядерних боєголовок. Тому в 1993 році був виданий Указ Президента США, яким заблокували позови до майна Росії в США. Це сприяло зберіганню міжнародних резервів Росії в США. За 22 роки у банки США Росія перекачала більше трильйона доларів.

26 травня президент США Барака Обама анулював дію указу від 1993 року, яким забезпечувався захист активів Росії в США від цивільних позовів. Це мало помітний для більшості росіян удар під дих. Такий крок Обами точно не порадував приватних кредиторів Росії, які скуповували борги Росії весь попередній рік.

Відзначимо, що прямих державних боргів у Росії перед США немає. Але є близько 680 мільярдів доларів боргів держкорпорацій і банків. Підпис Барака Обами під скасування «захисного» указу, відкрив усім кредиторам можливість позиватися до боржників.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися