Бельгія арештувала усе російське майно, в тому числі релігійні установи
Світ

Бельгія арештувала усе російське майно, в тому числі релігійні установи

17 червня 2015, 22:38
1
3
Сподобалось?
3

Всі російські установи в Бельгії, за винятком захищених дипімунітетом, отримали повідомлення про арешт їхнього майна. Санкція застосована на вимогу компанії Yukos Universal Limited зажадала арештувати їхнє майно, бо «має серйозні побоювання щодо можливості отримати ту суму, яка їм належить, зокрема, через систематичні відмови Російської Федерації виконувати винесені проти неї судові рішення та враховуючи ставлення РФ до цього рішення».

Про це пише «Українська правда» з посиланням на російські ЗМ.

Сума позову – близько 1,6 мільярда євро. Арешт майна проведений за рішенням бельгійського арбітражного суду від 18 липня 2014 року. В обґрунтуванні арешту згадується рішення ЄСПЛ, згідно з яким Росія повинна виплатити колишнім акціонерам нафтової компанії «ЮКОС» 1,86 мільярда євро.

У списку перераховані практично всі великі банки, зареєстровані в Бельгії, і навіть такі організації, як «Євроконтроль», який регулює повітряний рух над Європою.

У ньому – всі російські представництва, крім захищених імунітетом дипломатичних, аж до архієпископства Брюссельського і Бельгійської РПЦ, в тому числі представництва недержавних організацій та ЗМІ.

У липні 2014 року Європейський суд з прав людини присудив колишнім акціонерам «ЮКОСа» компенсацію у розмірі 1,86 мільярда євро.

16 грудня рішення набрало чинності. Росія мала півроку на розробку плану з організації виплат.

У червні 2015 року Рада Європи висунуло вимогу Росії надати графік виплат акціонерам «ЮКОСа».

У Мін'юсті РФ заявили, що вважають рішення ЄСПЛ безпідставним.

Крім того, на користь «ЮКОСа» в липні 2014 року ухвалив рішення Третейський суд в Гаазі. Він зобов'язав Росію виплатити колишнім акціонерам 50 мільярдів доларів. Акціонери «ЮКОСа» звернулися в суди низки країн з метою стягнення з Росії грошей.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • мит
    мит

    молодцы!!!небольшие страны ,всегда были смелыми!!

    18 червня 2015, 08:19
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися