Уперше за десятиліття Путін зібрався на Генасамблею ООН
Світ

Уперше за десятиліття Путін зібрався на Генасамблею ООН

28 серпня 2015, 20:25
0
0
Сподобалось?
0

Глава РФ має намір виступити з трибуни ООН.

Президент Росії Володимир Путін очолить російську делегацію на 70-й сесії Генеральної асамблеї ООН. Відповідне президентське розпорядження про це розміщено в п’ятницю, 28 серпня, на офіційному порталі правової інформації, повідомляють Ведомости.

Після того, як участь президента Росії в сесії Генасамблеї завершиться, роль очільника делегації росіян перейде до міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Видання зазначає, що Путін раніше виступав на сесіях Генеральної асамблеї ООН тричі – в 2000, 2003 і 2005 рр. У 2009-му з трибуни ООН виголошував промову президент Росії Дмитро Медведєв. Останні ж роки делегацію Росії очолював Лавров. 

Таким чином, Путін уперше за 10 років виступить із трибуни ООН, зауважує видання.

Ювілейний саміт відкриється в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку 15 вересня. 5-27 вересня пройде саміт, на якому мають бути прийняті глобальні цілі в галузі сталого розвитку на період 2015 р. Вони прийдуть на зміну Цілям тисячоліття, прийнятим у 2000-му. Щорічні загальні дебати, на яких заплановані виступи лідерів країн, цьогоріч почнуться в середу, 28 вересня, і триватимуть до 3 жовтня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися