Кисельов хоче в ЄС і вже судиться через санкції проти нього
Світ

Кисельов хоче в ЄС і вже судиться через санкції проти нього

8 вересня 2015, 13:37
0
0
Сподобалось?
0

Дмитро Кисельов направив судовий позов до Ради ЄС з вимогою скасувати рішення про внесення його до санкційного списку й відшкодувати відповідні витрати. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний журнал ЄС.

В наведеному документі наводиться «шість аргументів і основних аргументів позивача». Зокрема, Кисельов вказує на бездоказовість критерію «активної підтримки» політики російської держави щодо України. На його думку, цей критерій передбачає, що особа своїми діями чинить більш істотний вплив на державну політику, ніж вираження своєї думки в якості журналіста.

«(Позивач) всього лише журналіст і директор медіа-компанії і, отже, не має ні впливу, ні конкретної дії чи відповідальності в зв'язку з ситуацією в Україні»,— йдеться в документі.

У заяві Кисельова підкреслюється, що він ніколи не висловлював підтримку «розгортанню російських військ в Україні», як це зазначено у рішенні Ради ЄС.

Кремлівський журналіст вважає, що обмежувальні заходи застосовані до нього як покарання за політичні погляди, висловлені ним в якості коментатора, і обмежують його право на свободу вираження думок.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися