Перуанка Ліна Медіна перед пологами
Світ

Наймолодші мами у світі — 5-річна перуанка та 6-річна українка

1 жовтня 2015, 12:02
0
1
Сподобалось?
1
Історії цих двох дівчаток ще й досі вивчають і обговорюють у всіх медичних інститутах світу. Можна дивуватися й брати під сумнів старі фотографії та кінохроніку тих часів скільки завгодно, однак факт є фактом: у 1934-му народила малюка шестирічна харків’янка Ліза, а кількома роками пізніше мамою стала п’ятирічна перуанка Ліна.
 
Кадри кінохроніки вісімдесятилітньої давності, на яких зафіксовані пологи шестирічної Лізи Пантуєвої, зберігаються на кафедрі акушерства та гінекології Харківського медуніверситету. Звісно ж, батьки абсолютно нічого не підозрювали, коли привели свою дитину з великим животом у лікарню. Новина про вагітність й аномально раннє статеве дозрівання дочки стала для них повним шоком. Незабаром з’ясували, що над дівчинкою познущався рідний дід, який жив разом із сім’єю в одній квартирі. Ліза не розуміла, що з нею сталося, і розказувала, що дідусь «любив спати біля неї і сильно обіймати». 
Неймовірно, але Ліза змогла виносити трикілограмову дівчинку! Виявилося, що її матка була готова до народження. Тож незабаром маленькій Лізочці довелося пережити жахливе – власне пологи. Чомусь лікарі вирішили не робити кесарів розтин, та й під час самого процесу не використовували знеболювального. Врешті, коли дитину за допомогою інструментів витягнули, виявилося, що вона мертва: у юної породіллі обірвалася пуповина. 
Як тільки Лізу виписали з лікарні, сім’я покинула Харків. Виїхали подалі від пересудів і чуток аж на Далекий Схід. Лікар Іван Грищенко, який приймав пологи в наймолодшої у світі мами, робив спроби відшукати пацієнтку. Він розказував своєму синові-лікарю, що сім’я Пантуєвих (разом із педофілом-дідом!) мешкала в Хабаровську. І нібито Ліза померла в 14 років під час пологів. Наскільки це правда, як і те, чи був причетний і до цієї вагітності дівчинки її дід, нічого не відомо. 
Мине кілька років, і наймолодшою мамою планети стане… п’ятирічна перуанка Ліна Медіна. Дівчинку показали лікарям, коли вона вже була на сьомому місяці вагітності! У 1939 році, в травні, за допомогою кесаревого розтину в Ліни (на той час їй було 5 років і 7 місяців) народився цілком здоровий хлопчик Жерардо – названий на честь одного з лікарів. Під час операції медики з’ясували, що, незважаючи на юний вік, у дівчинки були цілком сформовані статеві органи! Саме через це у неї вже два роки тривали місячні. Вагітність і пологи не вплинули на психічний розвиток дівчинки. Вона продовжувала гратися в ляльки й абсолютно не розуміла, навіщо її фотографують із цим малюком. Про те, що сталося, і син, і мати дізналися вже у старшому віці. Досі також не відомо про винуватця Ліниної вагітності. Відразу підозра впала на її батька, його заарештували, однак незабаром звільнили через брак доказів. Також, за однією з версій, в селі перуанських індіанців, де народилася Ліна, досить довго існувала традиція закінчувати масові свята загальними оргіями. Можливо, дівчинка якимсь чином могла туди втрапити і, відповідно, завагітніти…
Ліна Медіна ще й досі жива. Вона пізно вийшла заміж і лише в 38 років народила другого сина. Її первісток Жерардо помер від хвороби у сорокарічному віці. Жінка категорично відмовляється спілкуватися із журналістами.
Мирослава КОСЬМІНА
 
До теми:
* У 2004 році в Харкові народила здорове дитя 11-літня дівчинка. Її ім’я та взагалі цю історію тримають у таємниці, однак із чуток відомо, що школярку звабив 23-річний сусід-узбек. Почувши про вагітність, чоловік утік на батьківщину, і батьки не стали подавати заяву в міліцію.   
*Того ж року народила дитя ще одна 11-річна дівчинка з містечка Чемерівці Хмельницької області. Надю зґвалтував власний батько, якого посадили на 10 літ у тюрму. Через кілька років дівчинка вийшла заміж і в 14 народила другу дитину – сина.
 
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися