Директорку московської Бібліотеки української літератури кинули в СІЗО за розповсюдження «екстремістських книг»
Світ

Директорку московської Бібліотеки української літератури кинули в СІЗО за розповсюдження «екстремістських книг»

30 жовтня 2015, 21:08
0
0
Сподобалось?
0

Директора державної бюджетної установи культури "Бібліотека української літератури" Наталію Шаріну затримали вчора, 29 жовтня, за підозрою в розповсюдженні екстремістської літератури. Проте жінка провини не визнає. Так вона сказала сьогодні в Таганському суді Москви, де вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу, повідомляє ТАРС.

Слідчі подали до суду клопотання про поміщення Шаріної під домашній арешт.

"Я нічого не зробила протиправного. У 2011 році я отримала пост директора. В моїх діях не було складу злочину", - сказала вона.

За її словами, співробітники бібліотеки "уважно вивчали книги, і, як тільки які-небудь видання з’являлися в списку екстремістських матеріалів, ми їх одразу виключали".

Шаріна також стверджує, що одну з книг екстремістської спрямованості - під авторством Дмитра Корчинського - співробітники Слідчого комітету намагалися підкинути в бібліотеку ще в 2010 році й успішно підкинули зараз.

Шаріна також повідомила, що на цей момент почувається нормально. Адвокат Іван Павлов повідомляв, що її доставили сьогодні в Таганський відділ СК для висунення обвинувачення, у неї піднявся тиск і до неї вчетверте за останні два дні приїхала "швидка допомога".

Щодо свого кримінального переслідування, то вона висловила надію на швидке його припинення.

"Я хочу, щоб це все скоріше скінчилося. І скінчилося відповідно до закону і справедливості. Я нічого не скоювала і навіть рада, що буде суд, який у всьому розбереться", - сказала вона.

У Бібліотеці української літератури в Москві було проведено обшук і виявлено ​​літературу, внесену в список екстремістських матеріалів. Відносно директора книгозбірні порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 282 КК РФ ("Розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності").

За версією слідства, в 2011-2015 роках Шаріна, всупереч закону "Про протидію екстремістській діяльності", розповсюджувала серед відвідувачів бібліотеки видання авторства Дмитра Корчинського, визнані судом екстремістськими матеріалами і заборонені до використання ("Вiйна у натовпi", випущена в 1999 році видавництвом "Амадей" у Києві, визнана екстремістською Міщанським судом Москви 14 березня 2013 року і включена до реєстру Мін’юсту Росії, - прим. ТАРС).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися