Росія розгорне у Сирії біля кордону з Туреччиною новітні ЗРК С-400, підтягне ракетний крейсер і додасть літаків
Світ

Росія розгорне у Сирії біля кордону з Туреччиною новітні ЗРК С-400, підтягне ракетний крейсер і додасть літаків

26 листопада 2015, 09:33
0
-1
Сподобалось?
-1

Міністр оборони РФ розповів про дії свого відомства у зв’язку із інцидентом з російським бомбардувальником Су-24 на кордоні з Туреччиною. Так гвардійський ракетний крейсер «Москва», який несе службу у складі Середземноморського угруповання ВМФ, буде передислокований в район прибережної частини сирійської провінції Латакії. Шойгу особливо підкреслив, що корабель готовий знищити «будь-яку повітряну ціль, що представляє потенційну небезпеку для нашої авіації» за допомогою зенітно-ракетного комплексу С-300Ф «Форт».

Про це пише «Комерсант».

Також на авіабазі у Хмеймім, де дислокуються російські літаки, будуть розміщені новітні ЗРК С-400 «Тріумф». Спочатку планувалося перекинути до Сирії кілька дивізіонів системи більш старого типу (наприклад, С-300ПС або ПМУ), однак військові запропонували Володимиру Путіну використовувати саме С-400, оскільки тоді з'являється можливість вперше випробувати її в реальних умовах. Помічник президента з питань військово-технічного співробітництва Володимир Кожин підкреслив, що мови про продаж даної системи сирійським військовим не йде і після закінчення операції «Відплата» ЗРК будуть повернуті в місце постійної дислокації.

Російські бомбардувальники будуть виконувати бойові завдання виключно під прикриттям літаків-винищувачів. Для цього у Сирію планують додатково перекинути ще 10-12 бойових машин.

Нині ж ударна авіа гру РФ в Хмеймім складається з штурмовиків Су-25СМ (12 машин), фронтових бомбардувальників Су-24М і Су-34 (по 12 машин), винищувачів Су-27СМ і Су-30СМ (по чотири машини). Також у розпорядженні військових 12 ударних вертольотів Мі-24 і три багатоцільових Мі-8 (спочатку їх було чотири, але одна машина була знищена терористами при евакуації штурмана збитого Су-24М).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися