Світ

Бойовики ІДІЛу публічно стратили «агента ФСБ»

3 грудня 2015, 15:06
0
0
Сподобалось?
0

Терористична організація «Ісламська держава» опублікувала відеозапис вбивства людини, яка називає себе агентом Федеральної служби безпеки Росії. На відеозаписі людина в червоному комбінезоні заявляє російською мовою, що була завербована ФСБ влітку 2014 року в Майкопі, а потім заслана на територію, контрольовану ІД, в Іраку. Чоловік стверджує, що родом з Грозного.  Бойовики також знову повторили свої погрози щодо нових кривавих нападів на адресу Росії.

Поки офіційна Росія відхрещується від «феесбешника», лідер Чечні Рамзан Кадиров підтвердив інформацію про те, що вбитий бойовиками ІДІЛ нібито шпигун ФСБ був чеченцем. «Так, це росіянин — чеченець, йому відрубали голову», — сказав журналістам Кадиров.

А російський журналіст Антон Наумлюк копнув глибше і назвав імя страченого. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Трохи покопали інформацію про героя нового ролика з ІДІЛ. Хлопець каже, що він росіянин, навчався в Майкопі, жив у Старопромисловському районі Грозного, на вулиці Бібліотечній. Був завербований ФСБ і відправлений агентом в халіфат. Представився Хасієвим Магомедом Ахмедовичем, народився 4 серпня 1992 року», — пише Наумлюк

 

 Він зазначає, що така людина дійсно існувала і в 2013 році навіть зверталася до Рамзана Кадирова через Інстаграмм за допомогою про працевлаштування.

«Очевидно, допомоги Хасієв не отримав, бо влітку 2014-го його зловили з таблетками співробітники ФСБ. Оперативник на ім'я Шаміль завербував, використавши як гачок зв'язку Хасієва з братами Харуном „Чеченцем“ та Абдуллою. Зв'язки ці, очевидно, були, бо Хасіеє зізнається, що йому представили роздруківку його телефонних розмов. Після цього Хасієв був направлений через Туреччину до ІДІЛ, звідки виходив через зв'язкового на зв'язок з ФСБ і передавав інформацію про тих, хто мав намір відправитися до Сирії, і про тих жителів Грозного і Майкопа, хто вже там опинився.

 Востаннє він передав інформацію про якогось студента медичного університету. Малоймовірно, але можливо це група Султана Яхьєва і Магомеда Алієва, студентів Ставропольської державної медичної академії, які були заарештовані в листопаді 2014 року і засуджені вчора, 1 грудня. Але за термінами виходить, якщо ця інформація була останньою, яку передав Хасієв, він ще довго перебував в ІДІЛ нерозкритим, але на зв'язок або не виходив, або нічого не повідомляв. У результаті він був розкритий і йому на камеру відрізав голову російськомовний бойовик», — зазначає російський журналіст.

Джерело: Високий Замок

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися