Долина безголових
Світ

Долина безголових

10 грудня 2015, 10:01
0
0
Сподобалось?
0

На північному заході Канади є долина, що прославилася як «долина безголових». Своє страшне ім’я вона отримала у 1908 році – після того, як скелети зниклих кількома роками раніше золотошукачів були знайдені обезголовленими.

До кінця XIX століття Золота лихоманка охопила північний захід Канади. У 1897 році неймовірно масштабний видобуток відбувавася у знаменитому Клондайку. Та клондайкська лихоманка швидко закінчилася, і бажаючим легко та швидко розбагатіти довелося шукати нові «золоті місця». Тоді шестеро сміливців вирушили в долину, розташовану вздовж річки Саут-Наханні, яку місцеві індіанці давно обходили стороною. Та золотошукачі не звернули уваги на забобони місцевих. І більше їх живими не бачили. Це був перший офіційно зареєстрований випадок зникнення людей в цій місцевості.

У картотеці канадської поліції збереглися офіційні дані про численні жертви долини. Бо відтоді, як вона отримала свою страшну назву, тут стали постійно зникати люди, а потім їх тіла знаходили з відсіченими головами. Цікаво, що більшість загиблих були золотошукачами міцної статури й могли добре постояти за себе. Що звело їх в могилу?

У 1978 році в загадкову долину вирушила експедиція на чолі з ученим Хенком Мортімером. Шестеро дослідників були оснащені за останнім словом техніки і, звичайно, були готові захищатися. Діставшись до місця, вчені повідомили, що встановили намет і відправляються вглиб долини. Ближче до вечора пролунав ще один дзвінок. Оператор почув несамовитий крик: «Зі скелі виходить порожнеча! Це жахливо…». Зв’язок перервався. На місце стоянки експедиції відразу відправили рятувальників, але ті не знайшли ні сліду ні людей, ні наметів. Обезголовлене тіло одного з дослідників було виявлено лише через шість днів після трагедії.

У 1997 році в зловісну долину вирушила група фахівців з аномалій спільно з військовими. Вона також зникла. Тож таємниця убивчою долини не розкрита й донині. Та, незважаючи на це, цікаві туристи продовжують її охоче відвідувати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися