15-літній грек став наймолодшою людиною, що зібрала робота-гуманоїда «з нуля»
Світ

15-літній грек став наймолодшою людиною, що зібрала робота-гуманоїда «з нуля»

7 грудня 2015, 16:00
0
0
Сподобалось?
0

Натхненний науково-фантастичним фільмом 2011 року «Жива сталь» (Real Steel) з Г’ю Джекманом у головній ролі, грецький підліток Дімітріс Хатціс став наймолодшою ​​людиною у світі, що створила багатофункціонального робота людського зросту, пише «Друнов».

Творіння 15-річного Дімітріса стало частиною «InMoov» – проекту з відкритим вихідним кодом, запущеного французьким скульптором і дизайнером Гаелем Ланжевіном. Проект передбачає дизайн, який «можна відтворити на будь-якому домашньому 3D-принтері з параметрами друку 12x12x12 см». Використовуючи ці інструкції, Дімітріс витратив більше 1400 годин, проектуючи, експериментуючи, друкуючи і збираючи робота. Протягом року він видрукував 475 друкованих частин, використавши близько кілометра ABC-пластику і скріплюючи разом деталі, щоб створити дроїда, якого назвали Troopy.

Дімітріс є наймолодшим з шести осіб у світі, які змогли, слідуючи інструкціям Ланжевіна, успішно завершити проект. Решта п’ятеро учасників включають самого Гаеля, двох росіян, італійця та німця. Дімітріс розповів, що він регулярно контактував з іншими учасниками і працював з ними на рівних, незважаючи на те, що багато хто був набагато старшим за нього.

Робот-гуманоїд заввишки 1,85 м має рухомі очі, точно імітує людські рухи та вільно спілкується англійською. Однак, за словами Дімітріса, Troopy далекий від завершення. «Кожен новий робот є покращеною моделлю попереднього, ось чому він ще не знайшов свою остаточну форму і, можливо, ніколи не знайде її, постійно вдосконалюючись і оновлюючись», – пояснив молодий конструктор.

Хлопець повідомив, що інтерес до робототехніки у нього з’явився в ранньому дитинстві, але він не займався цим серйозно до кінця 2013 року. Тоді підліток подивився фільм «Жива сталь» – і понеслося. Його неймовірне творіння принесло йому перше місце на фестивалі промислової інформатики i2fest 2015. У 2014-му хлопець посів друге місце за проектування і будівництво 3D-будинку, розробленого з нуля.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися