Нафта подешевшає до $20 за барель?
Світ

Нафта подешевшає до $20 за барель?

12 січня 2016, 04:51
0
0
Сподобалось?
0

Цей прогноз аналітиків шокує: нафта невдовзі впаде до 20, а, можливо, й до 15 доларів за барель! Цьому посприяє зміцнення американської валюти.

Аналітики американського інвестбанку Morgan Stanley вважають, що у зв'язку зі зміцненням американської валюти світові ціни на нафту можуть впасти до $ 20 за барель. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на аналітичну доповідь інвестбанку. Експерти також вважають, що всі зниження нафтових котирувань після обвалу цін до $60 за барель були обумовлені зміцненням американської валюти. Цей же фактор може обвалити нафтові ціни до $ 20-25 за барель.

«Зміцнення американського долара може призвести до обвалу світових цін на нафту до $ 20-25. Це відбудеться виключно завдяки зростанню американської валюти» — говориться в доповіді. При цьому для зниження світових цін на нафту до цього рівня буде достатньо зміцнення долара всього на 5%. Схожий сценарій раніше прогнозував інший американський інвестбанк — Goldman Sachs, аналітики якого розглядали два варіанти: зниження нафтових котирувань до $20 за барель і до $15 за барель.
Джерело: Високий замок online


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися