Росіян залишать без імпортних ліків?
Світ

Росіян залишать без імпортних ліків?

22 січня 2016, 21:39
0
0
Сподобалось?
0

У зв'язку з рішенням Мінпромторгу РФ у 2016 році росіяни не побачать сотні сучасних лікарських препаратів іноземного виробництва. Про це йдеться у статті Business FM, више "Високий Замок".

Більшість сучасних фармкомпаній працюють за стандартом GMP — системою норм і правил, які регулюють виробництво медпрепаратів. При цьому російські чиновники вирішили видавати іноземним виробникам власні GMP-сертифікати. У поточному році це торкнеться всіх нових препаратів, в наступному — абсолютно всіх ліків.

Видання описує механізм сертифікації. Російський чиновник виїжджає за кордон і під лупою розглядає весь цикл виробництва: від хімічних реакцій до пакування готової продукції. Відрядження повністю сплачує виробник. Він же платить мито в розмірі 30 тисяч доларів. При позитивному вирішенні компанія отримує сертифікат і може вийти на російський ринок.

Але у цієї схеми є ряд недоліків. По-перше, дрібні виробники можуть не витримати фінансового навантаження від приїзду перевіряючих і відмовитися від роботи в Росії.По-друге, за інформацією джерел видання, сертифікацією компаній займаються всього вісім людей. А кількість нових препаратів, які повинні з'явитися в цьому році, наближається до тисячі. Їх просто не встигнуть перевірити. Відповідно – не будуть продавати в РФ.

«Часу для того, щоб отримати сертифікати при запуску нового продукту, піде дуже багато, тобто це не рік, а більше. Крайніми виявляться пацієнти», — розповідає глава російського представництва Pfizer, Данило Блінов.

В наступному році інспектори РФ повинні будуть перевірити вже кілька тисяч препаратів. Якщо не збільшити штат інспекторів до сотні людей, фізично просто неможливо. Закордонні ліки почнуть зникати з аптек. При цьому на запит журналістів про причини введення нової сертифікації ані в російському МОЗ, ані в Мінпромторгу не відповіли.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися