Західні ЗМІ: Великобританія готується до війни НАТО з Росією
Світ

Західні ЗМІ: Великобританія готується до війни НАТО з Росією

8 лютого 2016, 10:24
0
0
Сподобалось?
0

Великобританія в ході військових навчань Shamal Storm перекине 1600 військовослужбовців та 300 одиниць техніки в Йорданію. Мета навчань — підготовка до швидкого перекидання техніки в Східну Європу в разі війни між Росією і НАТО.

Про це повідомляє The Daily Telegraph, посилаючись на військові джерела.

Як розповіли співрозмовники видання, незважаючи на те, що навчання проходять в Йорданії, що межує із Сирією, їх проведення не пов’язане з боротьбою проти «Ісламської держави» (ІДІЛу).

«Це навчання не проти ІДІЛ. Якщо вже на те пішло, ми швидше готуємося приєднатися до США в Україні, а не в Сирії. Це зовсім не той тип сил, які потрібно спрямувати в Алеппо для боротьби зі зграєю джихадистів», — відзначило джерело.

За словами офіційного представника британської армії, навчання в Йорданії повинні забезпечити повну бойову готовність «для розгортання та підтримки збройних сил чисельністю 30 тисяч осіб у будь-якій точці світу».

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг у своїй щорічній доповіді підтвердив, що Росія під час військових навчань у 2013 році відпрацьовувала ядерні удари по Швеції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися