Медведєву через «холодну війну» з Америкою ввижається 1962 рік
Світ

Медведєву через «холодну війну» з Америкою ввижається 1962 рік

13 лютого 2016, 15:06
0
0
Сподобалось?
0

Російський прем’єр Дмитро Медведєв, виступаючи сьогодні, 13 лютого, на Мюнхенській конференції з безпеки-2016, участь у якій узяв і Президент України Петро Порошенко, заявив, що РФ і країни НАТО перебувають у стані нової холодної війни.

«Залишається недружньою і закритою, за нашою оцінкою, політична лінія НАТО щодо Росії. Можна сказати й різкіше: ми скотилися до часів нової холодної війни, — висловився Медведєв. — Чи не щодня нас оголошують найстрашнішою загрозою то для НАТО в цілому, то окремо для Європи, то для Америки й інших країн. Знімають страшні фільми, в яких росіяни починають ядерну війну… Я іноді думаю: «Ми в 2016-му сьогодні чи в 1962-му?»

Крім цього, Медведєв закликав держави до співпраці, констатувавши, що нинішня напруженість у відносинах РФ і блоку НАТО призводить до проблем у сучасній системі європейської безпеки. Чи не прихована погроза це, бува, для Заходу?

«Так, у цій системі сьогодні є певні проблеми і збої. Але невже нам потрібна ще одна, третя світова «встряска», щоб зрозуміти, наскільки зараз необхідна співпраця, а не конфронтація?» — цитує главу уряду сусідньої країни-агресора «Інтерфакс».

У своїй промові Медведєв зачепив і тему персональних санкцій проти громадян РФ, що потрапили до спеціальних списків ЄС і США. Тут російський прем’єр-міністр погрався у «ні, ти перший!», заявивши, що, оскільки, за його словами, першою знімати відповідні санкції Росія не стане, зробити це повинен Захід.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися