В Бутані на честь народження принца висадили 108 000 дерев
Світ

В Бутані на честь народження принца висадили 108 000 дерев

18 березня 2016, 11:49
0
0
Сподобалось?
0

Як у Бутані, країні з найчистішим на планеті повітрям, відзначили недавнє народження свого нового принца? Висадивши дерева. Багато-багато дерев! Про це пише ресурс цікавих новин Boredpanda.

108 000 саджанців висадили в крихітному гірському королівстві на честь первістка Його Величності короля Джигме Кхесара Намг’яла Вангчука та Її Величності королеви Джецун Пеми.

Бутанська конституція передбачає, що як мінімум 60% земель повинні завжди залишатися вкритими лісами, та це свято натхненне не тільки ревним ставленням мешканців країни до збереження довкілля.

«В буддизмі дерево вважається джерелом і годувальником усіх форм життя, — розповів трохи про світогляд бутанців Тензин Лекпхел, котрий і координував цю ініціативу. — Воно символізує в нашій культурі здоров’я, красу та навіть співчуття». 

Цікаво, що це не перша масова еко-акція у Бутані. Торік бутанці побили світовий рекорд, висадивши близько 50 000 дерев усього за годину! Якщо кому й дихається легко та на повні груди, то це жителям цієї чудової країни!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися