Світ

Сенсація: у США винайшли штучну шкіру, яку можна «одягати» поверх натуральної людської! Старі виглядають молодими

26 травня 2016, 23:32
0
0
Сподобалось?
0

Учені США розробили невидиму еластичну плівку. Її можна наносити на шкіру і тим самим зменшувати видимість зморшок і мішків під очима та покращувати стан шкіри за рахунок її постійного зволоження.

Нанесена на шкіру плівка висихає і виглядає як шкіра молодої людини, говорять автори дослідження. Нині розглядається можливість комерційного запуску цього продукту.

Американські вчені кажуть, що подібну «другу шкіру» можуть використовувати в майбутньому для дозувань певних видів ліків або ж для захисту натуральної шкіри від сонячних променів. Група дослідників з Гарвардського медичного інституту і Массачусетського технологічного інституту протестували свій препарат на декількох добровольцях, накладаючи плівку під очі, на руки і ноги.

Плівку з полісилоксанового полімеру створили в лабораторії молекул силікону і кисню. Хоча вона синтетична, імітує біологічну шкіру і пропускає повітря.

«Це невидимий захисний шар, який здатний забезпечити бар'єр від зовнішніх негативних впливів, косметичне поліпшення, і потенційно може виявитися високоефективним засобом від шкірних захворювань», — каже Деніел Андерсон, доцент кафедри Массачусетського технологічного інституту хімічного машинобудування.

Вчені стверджують, що ця плівка сприяє зволоженню шкіри, утримуючи в ній рідину, і робить її більш еластичною.
Джерело: Високий замок online


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися