Марс теж входить у «фазу глобального потепління»
Світ

Марс теж входить у «фазу глобального потепління»

29 травня 2016, 12:27
0
0
Сподобалось?
0

Геофізики з США виявили на Марсі свідоцтва існування льодовикового періоду, а зараз планета, на думку вчених, виходить з нього і переходить у фазу глобального потепління. Про це повідомляє Еспресо.TV.

Для Марса, як і для Землі, характерні льодовикові періоди. Однак на Червоній планеті вони більш виражені, ніж на Блакитній. Це пов'язано з серйозною зміною нахилу своєї осі обертання Марса до площини його орбіти. За кілька сотень мільйонів років кут нахилу змінюється на 60 градусів (за цей же час цей параметр для Землі змінюється на два градуси). Це призводить до зміни кількості сонячного світла, яке надходить на планету і характеру її нагрівання.

З кінця останнього льодовикового періоду, який завершився 370 тисяч років тому, на північному полюсі накопичено 87 тисяч кубічних кілометрів льоду. Це становить велику частину північної полярної шапки і еквівалентно льоду, який повністю б покрив всю планету шаром товщиною 60 сантиметрів. Тим часом висота полярної шапки на північному полюсі сьогодні досягає 200-300 метрів. Вчені виявили свідоцтва її виснаження. Вони вважають, що до початку наступного льодовикового періоду полярна шапка на Червоній планеті може повністю розтанути.

Свої висновки геофізики зробили в результаті аналізу даних, отриманих за допомогою радіолокатора станції MRO (Mars Reconnaissance Orbiter). Дослідження вчених важливе для можливої ​​колонізації планети.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися