Китайські банки співпрацюють з США, через що перестають кредитувати російський бізнес
Світ

Китайські банки співпрацюють з США, через що перестають кредитувати російський бізнес

19 червня 2016, 20:04
0
0
Сподобалось?
0

Попри багатообіцяючі перспективи російсько-китайської економічної співпраці, на виході економіка РФ отримала від’ємний результат. Так у 2015 році загальне падіння товарообігу з Китаєм може скласти до 30%. Також за січень-вересень 2015 року суттєво знизилися поставки зрідженого природного газу з РФ до Китаю: на 51,3% в абсолютному вираженні, і на 71,5% в грошовому.

Про це пише «Коммерсант. Влада».

Злий жарт з російсько-китайською економічною співпрацею грають… американські санкції. Як відомо, відповідно до законодавства США, компанії та фінансові установи країн, які співпрацюють з американськими компаніями та  фінансовими установами, не мають права працювати з компаніями та фінансовими установами країн, щодо яких американський уряд запровадив санкції. І ось через відносин з американськими партнерами китайські банки фактично приєдналися до санкцій проти Росії. Винятки становили лише ExIm Bank і China Development Bank - аналоги ВЕБ і ВТБ.

Так у 2015 році Китай вклав в російську економіку 794 мільйонів доларів, що становить всього 0,7% від загального обсягу інвестицій за кордон (116 мільярдів доларів). При цьому Піднебесна навіть не скористалася здешевшанням російських активів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися